ПРАВИЛА

Моля прочетете тези правила, за да прекараме състезанието добре заедно и да избегнете дисквалификация.

 

Право на участие

В IHB Business Run Varna може да участва всеки отбор съставен от 4 служители на фирма, функционираща на територията на България. Участниците в отбора трябва да имат трудов договор с фирмата за повече от 25 часа/седмица и да са работили последните 3 месеца там. Ако възникнат спорове/оплаквания относно служителите на фирмата (участниците в отбора), организаторите от СК Бегач имат правото да изискат трудово-правна информация от фирмата или да дисквалифицират отбора.

Отборите може да са смесени (мъже и жени), както е и работната среда. Класирането ще бъде общо и отделно според типа отбор: мъжки, женски и смесен. 

Как да стигнете до старта, паркинг

Моля, елате ПОНЕ ЧАС ПО-РАНО. На място ще може да паркирате на паркинга на BulYard както и на специален паркинг за целта на състезанието. Ако искате да ползвате гардероб, ще ви бъде предоствен до стартовата зона.

Състезателни номера

За да се брои вашето участие, е необходимо да сте регистрирани, да се съгласите с общите условия и да имате стартов (състезателен) номер, закачен на гърдите или корема ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Ще ви дадем номер, както и безопасни игли, с които да го закачите. Не може да носите повече от 1 номер. Не може да бягате заедно със съотборник. Отбори, чиито състезатели не носят стартовите си номера, крият ги, сгъват ги или се движат заедно, ще бъдат дисквалифицирани.

Старт, финал, правила по трасето, обиколки и времеизмерване с чип

Стартът е точно в 9:00 (за първото звено от щафетата).

Всеки състезател трябва да направи 2 обиколки по 2 км преди да предаде щафетата на съотборник.

Всички състезателни номера имат номер на отбора и буква, която показва реда на поста – 101А – първи състезател, 101B – втори, 101C – трети, 101D – четвърти. Реда на записване в сайта е и реда, в който състезателите трябва да стартират и реда, в който ще се появят с времена в крайното класиране.

Щафетата е оборудвана с чип, който ще отчете вашето нето време от момента, в който първия състезател от отбор премине през арката на старта до момента, в който последния състезател от щафетата приключи 2-та си обиколка. Състезателите не трябва да запасват, не прегъват или хвърлят щафетата при предаване.

Забранява се на състезатели без щафети да бягат със свои съотборници по време на състезанието.

Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. не се отчита от официалния старт, а от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато вашият отбор не завърши. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство.

Специални изисквания за отборите и предаване на щафетата

Само състезател №1 от отбор трябва да бъде стартовата зона в 8:50 часа със щафета в ръка. Всички останали трябва да го чакат на мястото за предаване на щафетата за неговия отбор, маркирано с цифрата на отбора на асфалта. Подредбата на отборите в зоната на стартиране/предаване на щафетата е по азбучен ред на фирмите (на латиница).

Предаването на щафетата се извършва след стартовата арка. Мястото на вашият отбор ще бъде маркирано с тебешир по алеята и ще отговаря на номера на отбора.

Антените, поставени при арката са чувствителни и могат да засекат щафетата, ако сте в близост до тях. Това може да доведе до дисквалификация на отбора ви. След финала не минавайте със щафетата при магнитните ленти.

Церемонията по награждаването на първите 3 отбора е от 11:00 часа.

Подкрепления, лекари и вода

Малко след старта ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, изотонични напитки и плодове.

Внимание: ако сте завършили, може да си вземете вода и плодове от подкрепителния пункт, но не стойте на пътя на бегачите!

До старта ще бъде и лекарския екип. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. В стартовия пакет ще получите стикер, който трябва да залепите на вашия багаж, ако искате да ползвате гардероб. Стикерът ще е със вашия стартов номер и само срещу стартовия номер може да получите обратно багажа си. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

На 50 метра до старта ще има химически тоалетни.

Безопасност

Маршрутът ще е маркиран и на всеки завой ще има доброволци, които да ви напътстват, но обърнете внимание, че паркът няма да е напълно затворен само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас.

Title partner

Main partners

Организатори