Закупуване на специализирано оборудване за новия терапевтичен център на Карин дом във Варна

Както всяка история и нашата започва като обикновена идея, простичка мечта – да дадем най-доброто за децата. Печелейки проект, подкрепен от Фондация “Велукс”, тази история започна стремглаво да се превръща в много повече от просто идея и мечта. През Януари 2019г Община Варна гласува с пълно мнозинство предоставянето на терен в широкия център на Варна, а до края на ноември същата година Карин дом предприе една още по-смела стъпка – да организира международен конкурс за архитектурен проект. Това развитие получи широк отзвук и 9-членното жури се оказа пред безспорно трудния избор на най-добрия проект измежду 174 предложения от 48 държави. 

На пресконференция в Община Варна, бяха обявени номинираните в архитектурния конкурс за нова сграда на Карин дом. Обединение UNAS Studio, Биляна Ивова Асенова, Саша Чабати – България – Германия спечели единодушно журито с компактно вътрешно пространство, прецизни решения и максимално запазени зелени площи.

Плановете на Карин дом са още тази година да бъде първата копка на новата сграда и тя да бъде финализирана за период до 3 години.  

Проектът се реализира с подкрепата на Община Варна, която предоставя парцел с площ 2450 кв.м. и финансиране на строителството от датските Фондации VELUX. Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и оборудване на помещенията.
Чрез тази дългосрочна инвестиция Карин дом цели:
• да създаде среда за ранно детско развитие, която да подкрепя повече деца и семейства;
• да предостави комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да подпомагат тяхното успешно приобщаване;
• да създаде пространство за учене за деца, родители, студенти и специалисти;
• да създаде център за обмен на знания и изследователска дейност;
• да проектира място за събития и кампании.
Вашата подкрепа е безценна, за да имат децата със специални потребности своя нов уютен дом и за да има в България модерен, функционален и иновативен център за нашите специални деца, който всички ние като общество заслужаваме. 

Title partner

Main partners

Организатори