Очаквайте каузата за 2019-та скоро!

 

 

–––

Кауза 2018 – спортен лагер на деца със Спина бифида и хидроцефалия

Бегач събира пари съвместно с родителската орагнизация за спортен лагер на децата през 2018

„Спина бифида и хидроцефалия-България“ е родителска организация, която обединява семействата на деца със спина бифида и хидроцефалия от цялата страна. Основахме я през 2011 и от тогава работим, за да живеем и ние, и децата ни по-добре в България. Организираме срещи за подкрепа и обмяна на опит на децата и семействата; организираме спортни и арт събития за децата; провеждаме консултации в подкрепа на нови семейства и семейства, които очакват бебе със спина бифида и/или хидроцефалия;  създадохме и поддържаме интернет информационен портал по темите свързани със спина бифида и хидроцефалия; водим застъпнически кампании за подобряване услугите в здравеопазването и образованието. Член сме на Международната федерация за спина бифида и хидроцефалия и НМД.

Вече пет поредни години организираме спортен рехабилитационен лагер за деца с двигателни нарушения. В лагера участват деца от 2 – 13години, със диагнозите спина бифида и /или хидроцефалия, и които имат в различна степен двигателни увреждания.

В лагерите включваме дейности, които повишават уменията на деца и родители,  създават положителна нагласа към спорт и нови преживявания, в които откриват своите скрити способности. Един от ефектите на  лагерите е да създават мрежи за взаимна подкрепа между децата и между родителите.

Провеждаме лагерите на места с условия за езда, плуване и спортни игри на открито.

Миналата година организираме спортно планинско приключение за децата и семействата им на Рила, където се качихме заедно на връх Ястребец, плавахме с лодки по язовир Искър, преминахме по еко пътека Бели Искър.

Участието в спортните ни лагери е голямо предизвикателство за децата. Те се отразяват благоприятно не само на физическата активност на децата, но повичават уменията им за самостоятелно справяне, мотивация за спорт и добро самочувствие.

Снимките са от лагери и спортни проекти, които сме реализирали.

За повече информация за каузата на Бегач и Business Run Varna

Контакти:

0887 297 122 – Славея Костадинова, Председател на СБХБ

0898 756 838 – Антоанета Иванова, Член на борда на СБХБ

sbhb.org

facebook.com/sbhb.org/

 

 

Title partner

Main partners

Организатори

Media Partners